Geroosterde ossenhaas met kastanjechampignons

6 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 stukjes ossenhaas (à ca. 125 g)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 50 g ontbijtspek, in reepjes
  • 250 g kastanjechampignons, in vieren
  • 100 g cantharellen of shii-takes, in vieren
  • 4 takjes tijm

Voorbereiden

Bestrijk de ossenhaas met balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie. Laat het vlees minstens een half uur marineren.

Bereiden

Verwarm de grillpan voor tot deze gloeiend heet is. Verhit intussen in de wok 2 eetlepels olijfolie. Bak de spekreepjes zachtjes uit. Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend mooi bruin, laat het vocht verdampen. Ris de blaadjes tijm van de takjes en schep de tijm en zout en peper er naar smaak door. Rooster in de grillpan de ossenhaas in ca. 4 tot 5 minuten bruin en van binnen rosé, keer de ossenhaas halverwege. Maal zout en peper erboven. Leg de ossenhaas op warme borden en schep de paddestoelen erop.

Extra benodigd

Grillpan