Gestoofde witlof met champignons
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 doosje champignons, in grove stukken
- boter
- 7 struikjes witlof, in grove stukken
- 100 ml kippenbouillon
Bereiden
Bak de knoflook, ui en champignons in een klein klontje boter in een hapjespan even aan. Voeg de witlof toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel met het deksel op de pan op een laag vuur 10-12 minuten stoven.
Variatietip
Vervang de champignons door gemengde paddenstoelen.
Opmerking
Door de bouillon is het toevoegen van zout niet nodig.
Bron
Het recept 'Gestoofde witlof met champignons' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Mieke. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com