Gestoofde witlof met champignons
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 doosje champignons, in grove stukken
- boter
- 7 struikjes witlof, in grove stukken
- 100 ml kippenbouillon
Bereiden
Bak de knoflook, ui en champignons in een klein klontje boter in een hapjespan even aan. Voeg de witlof toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel met het deksel op de pan op een laag vuur 10-12 minuten stoven.
Variatietip
Vervang de champignons door gemengde paddenstoelen.
Opmerking
Door de bouillon is het toevoegen van zout niet nodig.
Het ledenrecept 'Gestoofde witlof met champignons' wordt je aangeboden door Mieke. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Reacties op dit recept
-
Chris
Zullen we kippenbouillon vervangen door groentebouillon.
Of nog beter paddenstoelenbouillon. - Edward Vandaag gemaakt. Kippenbouillon zelf gemaakt van vleugels en dijen en kastanjechampignons, echt heel lekker.
- Edward Wederom gemaakt, nu met kippenbouillonblokje en gewone champignons. Weer heel lekker.
- imelda Recept gemaakt zoals voorgeschreven doch tomaten, peper en paprikapoeder toegevoegd. Heel lekker.