Hertenbiefstuk met tapenade
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukken
- 25 g boter
- 2 rode uien, in partjes
- 50 ml cognac of medium dry sherry
- 100 ml bouillon
- 100 g tapenade van zwarte olijven
- 2 tomaten, in reepjes
- 1 eetlepel bieslook
Bereiden
Wrijf de hertenbiefstukken in met zout en peper. Bak de hertenbiefstukken in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Verdeel de uipartjes rond het vlees en bak ze mee. Houd de biefstukken warm in aluminiumfolie en blus de uipartjes af met de cognac en bouillon. Roer de tapenade en tomaatreepjes erdoor en laat de saus 2-3 minuten zachtjes sudderen. Leg de hertenbiefstukken op warme borden en schep de saus erover. Strooi het bieslook erover. Lekker met tagliatelle en sperziebonen.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Reacties op dit recept
- Ria Ik heb het recept uitgeprobeerd en het was heerlijk. Heb er ook nog een klein beetje truffeltapenade aan toegevoegd.