Hertenbiefstuk met tapenade
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukken
- 25 g boter
- 2 rode uien, in partjes
- 50 ml cognac of medium dry sherry
- 100 ml bouillon
- 100 g tapenade van zwarte olijven
- 2 tomaten, in reepjes
- 1 eetlepel bieslook
Bereiden
Wrijf de hertenbiefstukken in met zout en peper. Bak de hertenbiefstukken in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Verdeel de uipartjes rond het vlees en bak ze mee. Houd de biefstukken warm in aluminiumfolie en blus de uipartjes af met de cognac en bouillon. Roer de tapenade en tomaatreepjes erdoor en laat de saus 2-3 minuten zachtjes sudderen. Leg de hertenbiefstukken op warme borden en schep de saus erover. Strooi het bieslook erover. Lekker met tagliatelle en sperziebonen.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Bron
Het recept 'Hertenbiefstuk met tapenade' wordt je aangeboden door okokorecepten lid een okoko lid. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com