Parmezaan krieltjes met pesto

  • 2 personen
  • 35 min
  • waardering 8,3
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • vers basilicum naar smaak

Bereiden

Doe de krieltjes in een kom en voeg de olijfolie, pesto, Parmezaanse kaas en een snuf grof zout toe. Schep goed om.

Verwarm de airfryer tot 200 °C.

Leg de krieltjes in de airfryer en bak in 20 minuten krokant. Schud de krieltjes halverwege de baktijd een keertje om.

Garneer de Parmezaan-krieltjes met vers basilicum en eventueel wat extra geraspte kaas.

Zelfgemaakte pesto

Doe voor 100 g pesto 15 g vers basilicum, 1 gepeld teentje knoflook, 15 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes, 4 eetlepels extra vierge olijfolie en een snufje peper in een hakmolentje of foodprocessor. Maal fijn tot een pesto met de door jou gewenste structuur.

Het recept 'Parmezaan krieltjes met pesto' is afkomstig uit het kookboek Het airfryerboek van Sabine Koning. © Becht / HarperCollins Holland

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Meer aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!