Aardappelen met ham en garnalen uit de wok

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 300 kcal
  • 16 g eiwit
  • 10 g vet
  • 39 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 750 g vastkokende aardappelen, in blokjes
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 3 bosuitjes, in stukjes van 2 cm
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 100 g ham, in reepjes
  • 150 g roze garnalen
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt

Bereiden

Verhit de roerbakolie in een wok en schep de aardappelblokjes erdoor. Verwarm de aardappelblokjes afgedekt ca. 5-7 minuten op matig hoog vuur tot ze beetgaar zijn.

Schep de kruiden met de bosui en de bleekselderij erdoor en roerbak alles zonder deksel in ca. 3 minuten bruin en beetgaar.

Schep de ham en de garnalen erdoor en warm ze al omscheppend enkele minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de koriander erover. Lekker met komkommersalade.

Bron

Het recept 'Aardappelen met ham en garnalen uit de wok' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lizabarbiza | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Meer aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • chrisZijn de aardappelen dan al gaar, of moet je ze eerst even 5 min. in kokend water voorkoken?

    reageren

  • PeterKleine blokjes gebruiken is beter....maar je kan doorgaan totze gaar zijn. Tip: heerlijk met grijze garnaltjes

    reageren