Aardappelen met ham en garnalen uit de wok
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 300 kcal
- 16 g eiwit
- 10 g vet
- 39 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels roerbakolie
- 750 g vastkokende aardappelen, in blokjes
- ½ eetlepel chilipoeder
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 3 bosuitjes, in stukjes van 2 cm
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 100 g ham, in reepjes
- 150 g roze garnalen
- 1 eetlepel koriander, fijngehakt
Bereiden
Verhit de roerbakolie in een wok en schep de aardappelblokjes erdoor. Verwarm de aardappelblokjes afgedekt ca. 5-7 minuten op matig hoog vuur tot ze beetgaar zijn.
Schep de kruiden met de bosui en de bleekselderij erdoor en roerbak alles zonder deksel in ca. 3 minuten bruin en beetgaar.
Schep de ham en de garnalen erdoor en warm ze al omscheppend enkele minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de koriander erover. Lekker met komkommersalade.
Bron
Het recept 'Aardappelen met ham en garnalen uit de wok' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lizabarbiza | Shutterstock.com