Aardappelen in citroenboter
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 175 kcal
Ingrediënten
- 800 g kleine, vastkokende aardappelen
- 1 laurierblaadje
- 2 teentjes knoflook, gehalveerd
- 2 eetlepels boter
- 2-3 eetlepels citroensap
- ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Schil de aardappelen, spoel ze af en zet ze in hun geheel in een pan net onder water. Voeg 2 theelepels zout, het laurierblaadje en de knoflook toe. Breng alles aan de kook en kook de aardappelen in 10 tot 15 minuten gaar. Giet ze af.
Smelt de boter in een pan, roer het citroensap erdoor en schep de aardappelen door de citroenboter. Meng de peterselie door de aardappelen.
Tip
Aardappelen in citroenboter passen goed bij gebraden lamsvlees, kalfsschnitzels of groentestoofpot. Voor dit recept loont het nog meer dan anders om echt goed smakende aardappelen te nemen. Grootste kans heb je op de markt of bij een kleine groentewinkel die goede adviezen geeft.
Kookboek
Het recept 'Aardappelen in citroenboter' is afkomstig uit het kookboek...
Basic cooking 2
Sabine Sälzer & Sebastian Dickhaut
Hoe maak je een goede piccalilly? Welk nagerecht zet je je gasten voor? Wat is ook alweer gratineren? Waar haal je goede vis? 'Basic cooking 2' is precies wat... lees verder
© The House of Books