In cognac gemarineerde biefstuk met gekneusde peper

  • 4 personen
  • 7 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 biefstukjes van 150 g
  • 25 ml cognac (½ borrelglaasje)
  • 30 g vierseizoenen peper
  • boter

Voorbereiden

Leg de biefstukjes op een bord en schenk de cognac erover. Laat de biefstukjes 1 uur in de cognac liggen en draai ze na 30 minuten om.

Bereiden

Kneus ca. 30 g vierseizoenen peper in een vijzel. Haal de zijkanten van de biefstukjes door de gekneusde peper. Verhit wat boter in een koekenpan en giet de cognac die over is van de marinade erbij. Voeg ook de restjes van de gekneusde peper aan de jus toe. Braad de biefstukjes naar smaak rood, medium of doorbakken. Bestrooi de biefstukjes bij het serveren met wat grof (zee)zout. Lekker met gebakken aardappeltjes waarbij een uitje is meegefruit en bijvoorbeeld doperwtjes.

Extra benodigd

Vijzel

Bron

Het recept 'In cognac gemarineerde biefstuk met gekneusde peper' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!