In cognac gemarineerde biefstuk met gekneusde peper
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 biefstukjes van 150 g
- 25 ml cognac (½ borrelglaasje)
- 30 g vierseizoenen peper
- boter
Voorbereiden
Leg de biefstukjes op een bord en schenk de cognac erover. Laat de biefstukjes 1 uur in de cognac liggen en draai ze na 30 minuten om.
Bereiden
Kneus ca. 30 g vierseizoenen peper in een vijzel. Haal de zijkanten van de biefstukjes door de gekneusde peper. Verhit wat boter in een koekenpan en giet de cognac die over is van de marinade erbij. Voeg ook de restjes van de gekneusde peper aan de jus toe. Braad de biefstukjes naar smaak rood, medium of doorbakken. Bestrooi de biefstukjes bij het serveren met wat grof (zee)zout. Lekker met gebakken aardappeltjes waarbij een uitje is meegefruit en bijvoorbeeld doperwtjes.
Extra benodigd
Vijzel
Het ledenrecept 'In cognac gemarineerde biefstuk met gekneusde peper' wordt je aangeboden door Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com