Italiaans stoofpotje met worstjes en bonen

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 8 gekruide worstjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 grote groene paprika, in reepjes
  • 400 g tomaten uit blik, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 g canellinibonen (blik), uitgelekt

Bereiden

Verhit de grill. Prik op verschillende plaatsen met een vork in de worstjes. Bak ze in 10-12 minuten bruin onder de hete grill. Keer ze af en toe. Snijd ze in stukjes en houd deze warm onder aluminiumfolie. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg ui, knoflook en paprika toe en bak 4 minuten onder af en toe roeren tot alles zacht is. Voeg de tomaten toe en laat alles nog 5 minuten sudderen tot de saus wat is ingedikt. Roer af en toe. Roer de tomatenpuree, de bonen en de worstjes door de saus en laat nog 4-5 minuten doorkoken tot alles gloeiend heet is. Voeg wat water toe als het gerecht te droog wordt. Schep de stoofpot op verwarmde borden. Lekker met aardappelpuree of gekookte rijst.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Bron

Het recept 'Italiaans stoofpotje met worstjes en bonen' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marjolein. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!