Italiaans stoofpotje met worstjes en bonen
bereiden
Ingrediënten
- 8 gekruide worstjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 grote groene paprika, in reepjes
- 400 g tomaten uit blik, fijngehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 g canellinibonen (blik), uitgelekt
Bereiden
Verhit de grill. Prik op verschillende plaatsen met een vork in de worstjes. Bak ze in 10-12 minuten bruin onder de hete grill. Keer ze af en toe. Snijd ze in stukjes en houd deze warm onder aluminiumfolie. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg ui, knoflook en paprika toe en bak 4 minuten onder af en toe roeren tot alles zacht is. Voeg de tomaten toe en laat alles nog 5 minuten sudderen tot de saus wat is ingedikt. Roer af en toe. Roer de tomatenpuree, de bonen en de worstjes door de saus en laat nog 4-5 minuten doorkoken tot alles gloeiend heet is. Voeg wat water toe als het gerecht te droog wordt. Schep de stoofpot op verwarmde borden. Lekker met aardappelpuree of gekookte rijst.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het ledenrecept 'Italiaans stoofpotje met worstjes en bonen' wordt je aangeboden door Marjolein. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com