Kip tikka
- 6 personen
- 45 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 theelepel gemberwortel, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1½ kg kipfilet, in stukken
- 1 ui, in ringen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 12 blaadjes sla
- 1 citroen, in partjes
Voorbereiden
Meng de gember, knoflook, koriander-, komijn- en chilipoeder in een grote kom dooreen. Voeg de yoghurt, 1 theelepel zout, citroensap en de tomatenpuree aan het specerijenmengsel toe. Voeg de stukken kipfilet aan het specerijenmengsel toe en meng alles goed dooreen. Dek af en laat minstens 3 uur in de koelkast marineren.
Bereiden
Verwarm de grill. Leg de ui op de bodem van een ovenschaal. Druppel de helft van de olie over de ui. Schik de gemarineerde kipfilet over de ui en zet de schaal 25-30 minuten onder de hete grill. Keer halverwege het vlees en bedruip het met de rest van de olie. Serveer op de slablaadjes en garneer met citroenpartjes.
Bron
Het recept 'Kip tikka' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marjolein. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com