Kip tikka

6 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 theelepel gemberwortel, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1½ kg kipfilet, in stukken
  • 1 ui, in ringen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 12 blaadjes sla
  • 1 citroen, in partjes

Voorbereiden

Meng de gember, knoflook, koriander-, komijn- en chilipoeder in een grote kom dooreen. Voeg de yoghurt, 1 theelepel zout, citroensap en de tomatenpuree aan het specerijenmengsel toe. Voeg de stukken kipfilet aan het specerijenmengsel toe en meng alles goed dooreen. Dek af en laat minstens 3 uur in de koelkast marineren.

Bereiden

Verwarm de grill. Leg de ui op de bodem van een ovenschaal. Druppel de helft van de olie over de ui. Schik de gemarineerde kipfilet over de ui en zet de schaal 25-30 minuten onder de hete grill. Keer halverwege het vlees en bedruip het met de rest van de olie. Serveer op de slablaadjes en garneer met citroenpartjes.

Het ledenrecept 'Kip tikka' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com