Lamsvlees met uien en mangopoeder
- 4 personen
- 70 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vlees
Ingrediënten
- 150 ml zonnebloemolie
- 4 uien, 3 gesnipperd en 1 in ringen
- 1 theelepel gemberwortel, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel chilipoeder
- snufje kurkumapoeder
- 3 groene Spaanse pepers, fijngehakt
- 500 g mager lamsvlees, in blokjes
- 1½ theelepel aamchoor (mangopoeder)
- 1 bosje koriander, fijngehakt
Bereiden
Verhit de helft van de olie in een koekenpan, voeg de gesnipperde uien toe en fruit ze snel goudbruin. Zet het vuur laag en voeg de gember, knoflook, chilipoeder, kurkuma en zout toe. Roerbak het mengsel 5 minuten en voeg dan 2 van de fijngehakte pepers toe. Voeg het lamsvlees toe en roerbak nog 7 minuten. Voeg 600 ml water toe, doe een deksel op de koekenpan en laat het mengsel onder af en toe roeren op een laag vuur 35-45 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de uiringen snel goudbruin. Zet ze apart. Voeg als het vlees gaar is de aamchoor, de resterende peper en de fijngehakte koriander toe. Roerbak nog 3-5 minuten. Doe de curry over in een schaal en schep de uiringen met de olie er midden op. Lekker met rijst.
Bron
Het recept 'Lamsvlees met uien en mangopoeder' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marjolein. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com