Oosterse gestoomde zalm
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 2 eetlepels dunne, zoute sojasaus ( kikoman superior light soy)
- 1 theelepel sesamolie
- 2 zalmmoten à 125 g
- 1 cm verse gember, in dunne reepjes
- 1 stukje wortel van 3 cm, in reepjes
Voorbereiden
Maak een marinade van de soja en sesamolie. Laat de zalmmoten ca. 30 minuten marineren, draai af en toe om.
Bereiden
Vet een stoommandje met een beetje (sesam)olie in. Leg de zalm erin. Plaats het mandje boven een laagje kokend water in een pan. Leg de reepjes gember en wortel erop. Stoom de zalm in ca. 5-7 minuten gaar (de gaartijd hangt af van de dikte van de moten), sprenkel af en toe de marinade erover. Laat de zalm niet te gaar worden, de zalm moet roze blijven, anders wordt hij te droog. Lekker met rijst en tjap tjoy.
Extra benodigd
Stoommandje
Bron
Het recept 'Oosterse gestoomde zalm' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Frans. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com