Ossenhaas met paté en peer

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 ossenhazen
  • 50 g boter
  • 100 g roompaté
  • 1 peer, in 12 plakjes
  • 150 ml rode wijn
  • 150 ml vleesfond

Bereiden

Wrijf de ossenhazen in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ossenhazen op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze halverwege. Halveer intussen het plakje paté en snijd de helften elk overlangs door, zodat 4 plakjes ontstaan. Leg de ossenhazen op een bakplaat en bedek ze met een plakje paté. Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de paté in 2-3 minuten iets smelten. Bak de plakjes peer in het bakvet op hoog vuur mooi bruin. Leg de ossenhazen op vier warme borden en rangschik op elke ossenhaas 3 partjes peer. Roer de wijn en vleesfond door het bakvet en kook het geheel op hoog vuur in tot een mooie jus. Schep de jus rond de ossenhaas. Lekker met gebakken witlof.

Bron

Het recept 'Ossenhaas met paté en peer' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Fabiënne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!