Ossenhaas met paté en peer
bereiden
Ingrediënten
- 4 ossenhazen
- 50 g boter
- 100 g roompaté
- 1 peer, in 12 plakjes
- 150 ml rode wijn
- 150 ml vleesfond
Bereiden
Wrijf de ossenhazen in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ossenhazen op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze halverwege. Halveer intussen het plakje paté en snijd de helften elk overlangs door, zodat 4 plakjes ontstaan. Leg de ossenhazen op een bakplaat en bedek ze met een plakje paté. Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de paté in 2-3 minuten iets smelten. Bak de plakjes peer in het bakvet op hoog vuur mooi bruin. Leg de ossenhazen op vier warme borden en rangschik op elke ossenhaas 3 partjes peer. Roer de wijn en vleesfond door het bakvet en kook het geheel op hoog vuur in tot een mooie jus. Schep de jus rond de ossenhaas. Lekker met gebakken witlof.
Het ledenrecept 'Ossenhaas met paté en peer' wordt je aangeboden door Fabiënne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com