Roergebakken kip met Chinese kool
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels roerbakolie
- 400 g kipfilet, in reepjes
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 rode peper, in ringetjes
- 1 Chinese kool, in brede repen
- 2-3 eetlepels sojasaus
- 1-2 eetlepels citroensap
- cashewnoten (handje)
- 2 eetlepels korianderblaadjes
Bereiden
Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes kip op hoog vuur in 3-4 minuten licht bruin en gaar. Bak de knoflook en de peperringetjes even mee en schep dan de Chinese kool er in gedeelten door. Roerbak het geheel 3-4 minuten tot de kool geslonken is. Breng op smaak met sojasaus, citroensap en peper en schep de cashewnoten erdoor. Strooi de koriander erover. Lekker met rijst.
Het ledenrecept 'Roergebakken kip met Chinese kool' wordt je aangeboden door Richard. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com