Roquefortsaus

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7
  • Overig
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g roquefort (smeerkaas type)
  • 1 teentje knoflook, in reepjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels fijngesnipperde sjalot
  • 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie

Bereiden

Meng de roquefort, knoflook, citroensap, zure room, en sjalot in de keukenmachine tot een gladde saus. Roer de peterselie erdoor. Zet koel tot serveren. Lekker bij barbecue gerechten, als dip of bij rauwkost.

Extra benodigd

Keukenmachine

Variatietip

Neem in plaats van roquefort eens een zachte geitenkaas.

Bron

Het recept 'Roquefortsaus' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Conny. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!