Rundvlees uit het pannetje

  • 6 personen
  • 180 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg sukadevlees, in grove stukken
  • 100 g roomboter
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 6 eetlepels ketjap
  • 2 tomaten, ontveld en in stukken
  • 2 uien, in ringen
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 flesje bier
  • eventueel wat maïzena of bloem

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak in een hapjespan of braadpan het vlees in de boter om en om bruin. Voeg alle andere ingrediënten erbij en blus af met het bier. Laat het geheel 2-3 uur op een laag pitje sudderen. Bind het eventueel af met wat bloem of met water aangelengde maïzena. Lekker met aardappelpuree en rodekool.

Bron

Het recept 'Rundvlees uit het pannetje' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!