Rundvlees uit het pannetje
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg sukadevlees, in grove stukken
- 100 g roomboter
- 6 eetlepels balsamicoazijn
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 6 eetlepels ketjap
- 2 tomaten, ontveld en in stukken
- 2 uien, in ringen
- 1 eetlepel sambal
- 1 flesje bier
- eventueel wat maïzena of bloem
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak in een hapjespan of braadpan het vlees in de boter om en om bruin. Voeg alle andere ingrediënten erbij en blus af met het bier. Laat het geheel 2-3 uur op een laag pitje sudderen. Bind het eventueel af met wat bloem of met water aangelengde maïzena. Lekker met aardappelpuree en rodekool.
Het ledenrecept 'Rundvlees uit het pannetje' wordt je aangeboden door Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com