Slagroomtoetje met koffielikeur en mokkaschuim
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,4
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 200 g lichte basterdsuiker
- 4 glaasjes koffielikeur
- 200 g mokkaschuim (supermarkt of warme bakker)
Bereiden
Meng in een kom de koude slagroom, de suiker en de likeur en klop de slagroom met een mixer tot hij dik en lobbig is. Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast. Verkruimel vlak voor het serveren het mokkaschuim door de slagroom (niet alles al te fijn: je hebt wat stukjes nodig ter wille van de textuur, maar ook verpulverde stukjes). Schep het slagroom-mokkamengsel in vier coupes of sorbetglazen.
Extra benodigd
Mixer, 4 coupes of sorbetglazen
Bron
Het recept 'Slagroomtoetje met koffielikeur en mokkaschuim' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com