Slagroomtoetje met koffielikeur en mokkaschuim
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 200 g lichte basterdsuiker
- 4 glaasjes koffielikeur
- 200 g mokkaschuim (supermarkt of warme bakker)
Bereiden
Meng in een kom de koude slagroom, de suiker en de likeur en klop de slagroom met een mixer tot hij dik en lobbig is. Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast. Verkruimel vlak voor het serveren het mokkaschuim door de slagroom (niet alles al te fijn: je hebt wat stukjes nodig ter wille van de textuur, maar ook verpulverde stukjes). Schep het slagroom-mokkamengsel in vier coupes of sorbetglazen.
Extra benodigd
Mixer, 4 coupes of sorbetglazen
Het ledenrecept 'Slagroomtoetje met koffielikeur en mokkaschuim' wordt je aangeboden door Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Reacties op dit recept
- j Da's pas lekker!
- anne-mieke Lijkt me lekker alleen vraag ik me af of de hoeveelheid suiker wel klopt.