Torentjes van tomaat en aubergine
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 aubergine, in 12 dikke plakken
- 1 grote vleestomaat, in 8 schijfjes
- 250 g mozzarella of taleggio, in 12 plakjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bereiden
Bestrijk een koekenpan met olijfolie. Bak de plakken aubergine enkele minuten tot ze zacht en goudbruin van kleur zijn. Leg voor de torentjes 4 plakken aubergine op de bodem van een ovenschaal. Leg op iedere plak 1 schijf tomaat en vervolgens 1 plak kaas. Herhaal dit tot ieder torentje is opgebouwd uit 3 plakken aubergine, 2 schijfjes tomaat en 3 plakken kaas. Zorg ervoor dat de kaas bovenop ligt. Besprenkel ieder torentje met olijfolie. Bak de torentjes in de oven in 15 minuten zacht, goudbruin en gloeiend heet.
Het ledenrecept 'Torentjes van tomaat en aubergine' wordt je aangeboden door Susan. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com