Varkensvlees met uien

  • 4 personen
  • 225 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 dikke dubbele schouderkarbonades
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 wortels, fijngehakt
  • 2 stelen bleekselderij, fijngehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 takjes tijm, in stukjes
  • 2 takjes rozemarijn, in stukjes
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml droge witte wijn
  • 20 verse zilveruitjes

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bereiden

Maak met de punt van een scherp mes inkepingen in het vlees en steek daar de knoflookplakjes in. Verhit op matig vuur 1 eetlepel olie in een ovenvaste braadpan. Voeg de wortel, selderij en ui toe. Bak onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten tot de groenten zacht zijn. Leg het vlees op de groenten. Bestrooi het met tijm en rozemarijn. Voeg het laurierblaadje toe, de wijn en water, en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en neem dan de pan van het vuur. Sluit af met een deksel en laat het vlees in circa 3,5 uur in de oven gaar worden. Leg intussen de zilveruitjes in een hittebestendige kom, overgiet ze met kokend water. Laat 1 minuut staan en giet ze dan af en verwijder alle schilletjes. Verhit de resterende olie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de uitjes toe en laat ze 15 minuten onder af en toe omschudden op een zacht vuur bakken, met het deksel half op de pan. Voeg als het vlees gaar is de uitjes toe en zet de pan nog 15 minuten terug in de oven. Schep het vlees en de uitjes uit de pan en houd het warm. Schep met een grote lepel zoveel mogelijk vet af. Giet de inhoud van de pan door een zeef op een kom, lichtjes drukkend op de groenten om de smaak eraan te onttrekken. Bewaar de gezeefde groenten. Breng op smaak. Leg het vlees op een schaal met de uitjes en de gezeefde groenten. Schep de saus over het vlees en de groenten.

Bron

Het recept 'Varkensvlees met uien' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marjolein. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!