Camembert uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 1 camembert van rauwe melk
- versgemalen peper
- 1 theelepel walnotenolie
- 1 licht roggebrood
- wat plakken rauwe ham en salami
- wat handjesvol rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de camembert in een passend porseleinen bakje (laat de kaas anders in het houten bakje). Maal er wat peper over en besprenkel met de walnotenolie. Dek de schaal of het bakje af en bak de kaas 20 minuten in de oven.
Snijd het brood in sneetjes en rooster ze licht in een broodrooster of onder de grill. Serveer de vloeiende, warme kaas met de vleeswaren, een salade van rucola en het warme brood.
Opmerking
Een lichte rucolasalade is een geschikt bijgerecht bij deze vullende camembert uit de oven. Je kunt dit gerecht naar wens zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren.
Kookboek
Het recept 'Camembert uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Gesmolten kaas variaties
Jean-Francois Mallet
Ontdek de lekkerste kaasschotels van de wereld. Maak ze voor een gezellige avond met vrienden of familie. Geniet van een fondue van kaas uit Savoie, taartjes met... lees verder
© Good Cook