Polenta met kaas, walnoten en paddenstoelen
bereiden
Ingrediënten
- 2 grote weidechampignons, schoongemaakt, steeltjes verwijderd
- 1 eetlepel olijfolie
- 310 ml kippenbouillon
- 60 ml melk
- 45 g instant polenta
- 15 g boter
- 30 g walnoten, geroosterd en gehakt
- 2 eetlepels geraspte pecorino
- gehakte bieslook, voor erbij
Bereiden
Verwarm een grillpan of een kleine koekenpan op matig vuur. Bestrijk de champignons met olie en bak ze 3 minuten met de hoed naar onder. Keer ze en bak ze 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn. Neem van het vuur, dek af en zet apart.
Breng de kippenbouillon en de melk in de steelpan op matig vuur aan de kook. Voeg al roerend de polenta geleidelijk toe. Kook het mengsel al roerend tot het kookt en begint in te dikken. Draai het vuur laag en kook het mengsel 5-6 minuten regelmatig roerend, of tot het heel dik is. Neem de pan van het vuur en voeg de boter en het grootste deel van de walnoten en de pecorino toe. Bewaar wat voor de garnering. Roer alles goed door elkaar.
Serveer de polenta in een ondiepe kom en schep de champignons erop. Garneer met de overgebleven walnoten en pecorino. Bestrooi met bieslook. Serveer direct.
Variatietip
Vervang pecorino eventueel door parmezaan van een goede kwaliteit.
Kookboek
Het recept 'Polenta met kaas, walnoten en paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Single koken
diverse auteurs
Dit boek bevat heerlijke maaltijden voor één persoon. Aan bod komen goede ideeën voor tussendoortjes en lichte maaltijden, maar ook aan complete maaltijden en... lees verder
© De Lantaarn