Polentaballetjes met broccoli en boleten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 30 g gedroogde boleten (cêpes)
- een beetje melk voor de boleten
- ½ blokje biologische kippenbouillon
- 200 g polenta (maïsgriesmeel)
- 200 g broccoli, fijngehakt
- 5 eetlepels olijfolie
- 60 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei, losgeklopt
- 50 g droog broodkruim
Bereiden
Laat de boleten ca. 15 minuten weken in een half om half mengsel van melk en lauw water.
Verhit 250 ml water met het halve bouillonblokje. Giet er zodra de bouillon aan de kook komt in een keer de polenta in. Laat op laag vuur koken tot de polenta gaar is. De polenta mag niet te vloeibaar zijn.
Bak de broccoli in 1 eetlepel olijfolie met een scheutje water tot hij beetgaar, maar niet gekleurd is. De broccoli hoort een beetje knapperig te zijn.
Giet de boleten af en bak ze in 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur. Schep ze met de broccoli door de polenta. Schep er vervolgens de Parmezaanse kaas en het ei door.
Rol balletjes van het mengsel. Haal de balletjes door het broodkruim. Bak de balletjes goudbruin in de rest van de olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Polentaballetjes met broccoli en boleten' is afkomstig uit het kookboek...
Balletjes
Keda Black
Rol wat smeuïge ingrediënten tot balletjes, panneer ze en zet ze op het vuur. Wat een fijne smaak in een of twee hapjes! Perfecte ideeën om restjes op te... lees verder
© Good Cook