Polentapatatten met rozemarijn

20 stuks
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 125 ml melk
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 160 g droge polenta
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 100 g ricotta
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • flinke snuf truffelzout of gewoon zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Bereiden

Breng 500 ml water, de melk en knoflook in een grote pan aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg al roerend geleidelijk de polenta toe en blijf roeren tot de pap dik wordt (dit kan tussen de 5 en 15 minuten duren). Roer de boter, ricotta, Parmezaanse kaas en een flinke snuf zout erdoor. Smeer het mengsel uit op een bakplaat die met plasticfolie is bekleed tot een laag van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi met rozemarijn en zout en druk dit zachtjes met je handen in de polenta. Zet weg op een koele plek tot de polenta hard is geworden - ongeveer 30 minuten tot een uur.

Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Is de polenta koud en hard, snijd deze dan in repen van 1 cm breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de frieten er in een enkele laag op. Besprenkel de chips met wat olie en zet ze 20-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege een keer om.

Extra benodigd

Plasticfolie, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Polentapatatten met rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...

Top with cinnamon

In dit boek verklapt foodblogger Izy Hossack haar 75 favoriete zoete en hartige recepten. Perfect voor lekker luie weekenden, snelle avondmaaltijden en spontane... lees verder

© Uitgeverij Becht

Polenta tips

Reacties op dit recept

  • Aida Lekker, volgens mij geinspireerd op recept van Bill Granger, hij deed nog lekker tomatensalade bij.
  • S. T. Hoi, er staat "breng 500 ml water, melk en knoflook in een grote pan aan de kook". Maar er staat bij ingrediĆ«nten niet water? Dus 500 ml melk of een mix van water met melk?
    • redactie okoko recepten Bedoeld wordt 500 ml water + 125 ml melk + de knoflook.