Popcorn (basisrecept)

  • 1 grote kom
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1-2 eetlepels zonnebloemolie of plantaardige olie
  • 90 g popcornkorrels, liefst mini-korrels

Bereiden

Verhit de olie in een zware pan met deksel met wat popcornkorrels in de pan. Giet er zodra je de korrels hoort poffen de rest van de korrels bij. Schud de pan af en toe op het vuur tot het poffen ophoudt. Wees voorzichtig bij het optillen van het deksel, omdat niet gepofte korrels plotseling alsnog kunnen poffen.

Doe de popcorn in een kom en haal er de niet gepofte korrels uit. Gooi die weg. Bestrooi de popcorn met zout en peper (ongeveer 1 theelepel van elk) en serveer warm of koud.

Kookboek

Het recept 'Popcorn (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...

Popcorn traktaties

Hannah Miles

Wie popcorn alleen kent van snoepen in het duister in een bioscoop zal verrast zijn door dit boek. Want hier laat topkok Hannah Miles zien hoe je popcorn een nieuw... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Popcorn recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!