Popcorn met paprika en bacon

1 grote kom
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g baconchips
  • 1-2 eetlepels zonnebloemolie of plantaardige olie
  • 90 g popcornkorrels
  • 60 g boter
  • 2 theelepels Spaans gerookt-paprikapoeder (pimentón)
  • 50 g geraspte belegen kaas, voor het serveren (desgewenst)

Bereiden

Draai de krokante baconchips tot een fijn poeder in een keukenmachine en zet het poeder weg.

Verhit de olie in een zware pan met deksel met wat popcornkorrels in de pan. Giet er zodra je de korrels hoort poffen de rest van de korrels bij. Schud de pan af en toe op het vuur tot het poffen ophoudt. Wees voorzichtig bij het optillen van het deksel, omdat niet gepofte korrels plotseling alsnog kunnen poffen. Doe de popcorn in een kom en haal er niet gepofte korrels uit. Gooi die weg.

Laat de boter smelten in een kleine pan op matig vuur. Giet over de nog warme popcorn. Strooi er het baconpoeder en het paprikapoeder over. Schep alles goed om. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Strooi de kaas als je die gebruikt over de popcorn terwijl die nog warm is, zodat de kaas over de popcorn smelt. Dien warm of koud op.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Popcorn met paprika en bacon' is afkomstig uit het kookboek...

Popcorn traktaties

Wie popcorn alleen kent van snoepen in het duister in een bioscoop zal verrast zijn door dit boek. Want hier laat topkok Hannah Miles zien hoe je popcorn een nieuw... lees verder

© Good Cook

Popcorn tips