Zoete popcorn met chocoladesiroop
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 100 g pofmaïs
- 100 g pure chocolade, in stukjes gebroken
- 75 g gezouten boter
- 50 g rietsuikerstroop
Bereiden
Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een grote steelpan met een goed passend deksel. Doe de pofmaïs in de pan en sluit af met het deksel. De maïs zal al snel beginnen met poffen. Tegen de tijd dat je minder plofgeluiden hoort, zullen de meeste korrels gepoft zijn. Haal dan de pan van het vuur en haal het deksel eraf om de stoom te laten ontsnappen. Zet even weg.
Smelt de chocolade in een kleine, vuurvaste kom boven een pan met water dat net niet kookt. Het water mag de onderkant van de kom niet raken. Af en toe roeren. Leg intussen een vel bakpapier op een bakplaat.
Smelt de boter en de stroop samen in een andere steelpan. Blijf continu roeren.
Schep de popcorn door de stroop en roer flink door, zodat alles een laagje krijgt. Spreid de popcorn dan uit op de bakplaat.
Als de chocolade is gesmolten, giet je die over de zoete popcorn.
Extra benodigd
Bakpapier
Tips
Geen zorgen over het heen en weer schudden van de pan op het vuur. Als je een pan met een dikke bodem en een goed passend deksel gebruikt, lukt de popcorn beslist. Voor een minder zoete popcorn laat je de stroop achterwege.
Kookboek
Het recept 'Zoete popcorn met chocoladesiroop' is afkomstig uit het kookboek...
Leon, zoete waren & hartige zaken
Claire Ptak & Henry Dimbleby
Leon is een superleuke keten van biologische fastfoodrestaurants in Engeland. Het gaat uit van het idee dat 'food should taste good and do you good'. Met dit Leon
... lees verder © Van Dishoeck