Krokante tofu met lente-ui

3 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 340 g stevige tofu
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 300 g lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm lang
  • 2 theelepels chilibonensaus (o.a. toko)
  • ½ theelepel suiker
  • 1 theelepel lichte sojasaus

Bereiden

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een wok met antiaanbaklaag met 1 eetlepel van de olie en bak de blokjes tofu rondom goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit de rest van de olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui toe en bak 1 minuut. Voeg de gebakken tofu weer toe, samen met de chilibonensaus, de suiker en de sojasaus. Bak nog 1 tot 2 minuten en serveer heet.

Tip

Als je voorgebakken tofu kunt krijgen, kun je deze gebruiken in plaats van stevige tofu om nog sneller klaar te zijn.

Opmerking

Met slechts vijf basisingrediënten zet je met dit recept een gerecht op tafel waarvan je gasten zullen denken dat je daarvoor dagen in de keuken hebt gestaan. Aromatische lente-ui en krokante tofu worden geserveerd in een rijke gefermenteerde chilibonensaus. Dit is de traditionele Chinese keuken in al zijn prachtige eenvoud.

Kookboek

Het recept 'Krokante tofu met lente-ui' is afkomstig uit het kookboek...

Chinese Takeaway Veggie

Chef-kok en BBC-presentator Kwoklyn Wan geeft je met 'Chinese Takeaway Veggie' de meest populaire vegetarische Chinese gerechten die in een handomdraai te maken zijn. In 'Chinese Takeaway Veggie' staan meer dan 70 recepten voor

... lees verder

© Good Cook

Tofu tips