Krokante tofu met lente-ui
bereiden
Ingrediënten
- 340 g stevige tofu
- 2 eetlepels arachideolie
- 300 g lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm lang
- 2 theelepels chilibonensaus (o.a. toko)
- ½ theelepel suiker
- 1 theelepel lichte sojasaus
Bereiden
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een wok met antiaanbaklaag met 1 eetlepel van de olie en bak de blokjes tofu rondom goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit de rest van de olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui toe en bak 1 minuut. Voeg de gebakken tofu weer toe, samen met de chilibonensaus, de suiker en de sojasaus. Bak nog 1 tot 2 minuten en serveer heet.
Tip
Als je voorgebakken tofu kunt krijgen, kun je deze gebruiken in plaats van stevige tofu om nog sneller klaar te zijn.
Opmerking
Met slechts vijf basisingrediënten zet je met dit recept een gerecht op tafel waarvan je gasten zullen denken dat je daarvoor dagen in de keuken hebt gestaan. Aromatische lente-ui en krokante tofu worden geserveerd in een rijke gefermenteerde chilibonensaus. Dit is de traditionele Chinese keuken in al zijn prachtige eenvoud.
Kookboek
Het recept 'Krokante tofu met lente-ui' is afkomstig uit het kookboek...
Chinese Takeaway Veggie
Kwoklyn Wan
Chef-kok en BBC-presentator Kwoklyn Wan geeft je met 'Chinese Takeaway Veggie' de meest populaire vegetarische Chinese gerechten die in een handomdraai te maken zijn. In 'Chinese Takeaway Veggie' staan meer dan 70 recepten voor
... lees verder © Good Cook