Koreaanse boekweitnoedels in ijskoude bouillon
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Lunchgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 pakken kant-en-klare naengmyeon-noedels met bouillon
- 1 Koreaanse peer, in fijne reepjes
- 1 komkommer, in fijne reepjes
- 2 hardgekookte eieren
- geroosterd sesamzaad
- serveren met
- appelciderazijn, bij voorkeur Koreaanse
- sesamolie, bij voorkeur Koreaanse
- Japanse mosterd of mosterdolie
Bereiden
Leg het pakje bouillon dat bij de noedels zit een paar uur in de vriezer totdat de inhoud koud is en er ijskristallen gevormd zijn, een beetje als een maaltijd-slush puppie.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en koel ze af in ijswater.
Bouw het gerecht op door de noedels in een kom te leggen, de ijskoude bouillon erover te gieten en ten slotte de naengmyeon te garneren met peer, komkommer en een half hardgekookt ei. Maak af met sesamzaad.
Serveer met extra azijn, sesamolie en Japanse mosterd of mosterdolie.
Opmerking
'Een Koreaanse grillmaaltijd kun je prima afsluiten met een kom naengmyeon: koude, stevige noedels in een ijskoude bouillon. Hoe vol je ook zit, er is altijd wel plek voor naengmyeon - je hebt blijkbaar een grillmaag en een naengmyeon-maag. Nu zou ik willen dat ik je een recept kon geven om naengmyeon helemaal zelf te maken, maar het is zo dat de naengmyeon-pakketten met noedels en een zakje kant-en-klare bouillon uit de koeling van je oosterse toko alles overtreffen wat ik zelf heb geprobeerd. Neem echter wel de variant mul-naengmyeon en niet bibim-naengmyeon, daar zit namelijk chilisaus bij.' - Jonas Cramby
Kookboek
Het recept 'Koreaanse boekweitnoedels in ijskoude bouillon' is afkomstig uit het kookboek...
Yakitori & Korean BBQ
Jonas Cramby
In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit... lees verder
© Good Cook