Noedels met gemengde paddenstoelen
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 5 gedroogde shiitakes
- 300 g gedroogde eiernoedels (instantnoedels)
- 3 eetlepels sojasaus
- 1½ eetlepel oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels fijne kristalsuiker
- 1½ eetlepel arachideolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1½ eetlepel vers geraspte gember
- 130 g bamboescheuten uit blik, uitgelekt en gesneden
- 200 g gemengde paddenstoelen, gescheurd of in plakjes gesneden
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
Voorbereiden
Leg de shiitakes in een hittebestendige kom, bedek ze met 125 ml heet water en laat ze 15 minuten staan of tot ze zacht zijn; laat ze uitlekken en bewaar het vocht. Verwijder de steeltjes en gooi die weg. Snijd de hoedjes in dunne plakjes.
Bereiden
Kook de noedels 2 minuten in kokend water of tot ze zacht zijn; laat ze goed uitlekken.
Klop de sojasaus, oestersaus, sesamolie, suiker en het bewaarde shiitakevocht goed door elkaar.
Verhit de olie in een wok tot deze goed heet is en roerbak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de bamboescheuten en gemengde paddenstoelen toe en roerbak dit alles 3-5 minuten of tot de paddenstoelen zacht zijn. Doe de saus erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de noedels en lente-uitjes toe en roerbak alles tot de noedels goed warm zijn.
Kookboek
Het recept 'Noedels met gemengde paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Basic China
Jody Vassallo
'Basic China' is een boek voor iedereen: voor mensen die nog nooit een Chinese maaltijd hebben bereid, maar ook voor kookfanaten die hun repertoire willen uitbrei
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney