Zelfgemaakte udonnoedels
- 4 porties
- 40 min
- waardering 7,5
- Overig
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g tarwemeel met hoog eiwitgehalte
- 250 ml water
- ½ eetlepel zout
- maïzena voor het uitrollen
Bereiden
Meng meel, water en zout in een keukenmachine. Maak er een deeg van. Gebruik eventueel je handen om het deeg in de kom te vormen en laat nog 10 minuten draaien. Doe het deeg in een grote hersluitbare zak van ongeveer 3 liter.
Trek (schone) plastic schoenbeschermers aan. Stamp flink met je voeten op het deeg. Maak de zak open en vouw het deeg twee keer. Stamp nogmaals. Ga zo door gedurende 15 minuten. Vervang de zak eventueel een keer (mocht deze kapot gaan). Het deeg moet ontzettend glad, rubberachtig en elastisch worden.
Rol het deeg uit, met behulp van gezeefde maïzena, tot ongeveer 2 tot 3 mm dikte en een grootte van 20 bij 40 cm. Zeef er nog wat maïzena over en vouw het deeg 4 keer. Snijd het gevouwen deeg in 5 mm brede noedels. Vouw de noedels uit en strooi er maïzena over.
Je kunt de noedels het beste direct koken, circa 2 minuten in kokend en gezouten water. Je kunt de noedels koud serveren, of warm in een bouillon.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
Udonnoedels zijn extra dikke noedels met een stevige beet. De fascinerende consistentie krijg je door het deeg lang te bewerken.
Kookboek
Het recept 'Zelfgemaakte udonnoedels' is afkomstig uit het kookboek...
Ramen
Tove Nilsson
Maak zelf ramen en begin bij de basis: leer de diverse bouillons maken zoals dashibouillon. Kies voor de typische smaakmakers, bijvoorbeeld sichuanchilipasta... lees verder
© Good Cook