Noedelsalade met groene-theenoedels
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g groene-theenoedels
- 100 g sperziebonen
- 100 g bimi of Chinese broccoli
- 1 flinke handvol taugé
- 2 kleine wortels, in luciferdunne reepjes
- 1 rode en 1 gele paprika, in dunne reepjes
- 100 g groene asperges
- olijfolie, voor het bestrijken
- 3 eetlepels gemengde zaden, zoals zonnebloem- en pompoenpitten, sesam- en lijnzaad, voor erbij
- voor de dressing
- 1 teentje knoflook, geperst
- een stukje verse gemberwortel van 1 cm, geschild en geraspt
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- sap van ½ limoen
Bereiden
Kook de noedels in een pan met zachtjes kokend water gaar. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan af en laat ze uitlekken.
Stoom de sperziebonen en broccoli 3-4 minuten en doe ze daarna samen met de taugé, wortel en paprikareepjes in een grote slakom. Voeg de uitgelekte noedels toe.
Verhit een geribbelde grillpan tot hij heet is. Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze tot ze gestreept en zacht zijn. Meng ze door de salade.
Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Schenk de dressing over de salade en hussel goed, strooi de zaden erover en serveer.
Tip
Groene-theenoedels worden ook wel cha-sobanoedels genoemd en zijn verkrijgbaar bij Japanse winkels en sommige natuurvoedingszaken. Mocht je ze niet kunnen vinden, dan kun je ook gewone sobanoedels gebruiken en twee groene-theezakjes in het kookwater hangen.
Kookboek
Het recept 'Noedelsalade met groene-theenoedels' is afkomstig uit het kookboek...
Spatels & Stiletto's
Ravinder Bhogal
Of je nu een diva, dondersteen of carrièretijger bent, 'Spatels & Stiletto's' is je nieuwe beste vriendin in de keuken. In dit stijlvolle boek vind je ruim 160... lees verder
© Inmerc