Noedelsoep met ramennoedels en kip
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 kleine kipfilets
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sake
- 1 eetlepel mirin
- 1 theelepel fijne tafelsuiker
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 200 g gedroogde ramennoedels
- 1½ liter kippenbouillon
- 1 eetlepel miso
- 200 g maïs uit blik, gespoeld en uitgelekt
- 50 g verse taugé (of uit een pot)
- takjes verse koriander
Voorbereiden
Leg de kipfilets in een diepe glazen kom. Meng in een andere kom de chilivlokken met de sojasaus, de sake, de mirin en de suiker en schenk deze marinade over de kip. Dek de kom af en laat de kip 30 minuten in de koelkast marineren (of langer, als er voldoende tijd is).
Bereiden
Gril de kip op een licht met olie ingevette grillplaat (of in een grillpan) gaar. Laat de kipfilets 10 minuten staan en snijd ze dan in dunne plakken.
Kook de noedels gaar in water. Laat ze goed uitlekken.
Verwarm de kippenbouillon in een soeppan. Los de miso op in een scheutje van de hete bouillon en schenk dit papje in de pan. Verwarm de soep langzaam, maar laat hem niet koken.
Verdeel de noedels over vier kommen, schenk de hete bouillon erover en voeg de kipfilets toe. Garneer met de maïs, de taugé en wat korianderblaadjes.
Extra benodigd
Grillplaat of grillpan
Kookboek
Het recept 'Noedelsoep met ramennoedels en kip' is afkomstig uit het kookboek...
Basic Japans
Jody Vassallo
'Basic Japans' is de perfecte introductie in de beginselen en hoogtepunten van de Japanse keuken. Het bevat meer dan 60 heerlijke recepten voor sushi, tempura
... lees verder © Uitgeverij TerraNoedelsoep tips
Reacties op dit recept
- D Hoi, ik heb je recept meegenomen en verwerkt in het artikel 'films voor foodies' op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl !
- Johan Wat voor MISO wordt hiervoor gebruikt?