Dutch baby pancake

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Ontbijt
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 g bloem, gezeefd
  • 4 grote eieren
  • 250 ml volle melk, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels gesmolten boter, plus zachte boter voor erbij
  • schenkstroop
  • poedersuiker, voor erover

Bereiden

Verhit de oven tot 245 °C.

Meng de bloem, eieren, melk, ½ theelepel zout en 2 eetlepels gesmolten boter 20-30 seconden in een blender tot een glad geheel zonder klontjes.

Verhit in een gietijzeren koekenpan van 25 cm de overige 2 eetlepels gesmolten boter op hoog vuur tot het gaat schuimen. Schenk het beslag erin en zet de pan meteen in de oven.

Bak de Dutch baby 17-18 minuten tot de bovenkant is gerezen en een goudbruine kleur heeft (hij rijst op een beetje gekke, rommelige manier, dus wees niet ongerust).

Haal hem uit de oven, bestrijk hem met de extra boter en snijd hem in vieren. Schenk stroop over de stukken en bestrooi ze met poedersuiker.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Dutch baby pancake' is afkomstig uit het kookboek...

Cravings

Chrissy Teigen

Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is... Haar kookboek 'Cravings' bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Dutch baby recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!