Boekweitflensjes

8 flensjes
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 125 g boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 250 ml amandelmelk
  • 100 ml olijfolie

Voorbereiden

Meng het boekweitmeel in een kom met een snuf zout. Breek de eieren er boven en voeg al roerende de amandelmelk en de helft van de olijfolie toe. Laat het beslag een half uur staan.

Bereiden

Bestrijk een kleine warme koekenpan of flensjespan met wat olijfolie en laat een flinke juslepel beslag over de panbodem uitvloeien, terwijl je de panbodem draait.

Bak het flensje tot de bovenkant net nog niet droog is. Keer het flensje met behulp van een spatel en bak ook de andere kant goudbruin. Laat het flensje op een bord glijden en houd het warm onder aluminiumfolie.

Bak op dezelfde manier nog 7 flensjes.

Kookboek

Het recept 'Boekweitflensjes' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker Havermout! Quinoa! En meer...

'Lekker Havermout! Quinoa! En meer...' is een vervolg op 'Lekker lang jong'. Met opnieuw veel verrassend gezonde recepten die je lekker lang jong houden. Het... lees verder

© vL&dB uitgevers

Flensjes tips

Reacties op dit recept

  • Maria Elders staat een recept voor koekjes of flensjes van meel van gemalen linzen. Daar staat dat je gedroogde linzen zelf in koffiemachine kan malen zonder ze te wassen. Nu heb ik nog een pakje met boekweit. Bij Quinna is het om de bittere smaak weg te krijgen. Hoe zit met gedroogde boekweit? Zowel linzen als boekweit moet je voor het koken spoelen. Hoe zit het met vermalen tot meel? Kan iemand dat uitleggen?