Kaiserschmarrn
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g boerenjongens
- 1 vanillestokje
- 150 g bloem
- 150 ml melk
- 2 eieren
- 75 g suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel roomboter
- poedersuiker
- 2 eetlepels roodfruitcompote
Bereiden
Giet de boerenjongens af (bewaar de brandewijn voor iets anders). Laat de rozijnen uitlekken.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Meng de bloem en een mespuntje zout met de melk en roer glad.
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker, het kaneelpoeder en het vanillemerg schuimig. Spatel het bloemmengsel door het eidooiermengsel.
Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel door het beslag.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en giet er een laag beslag in van circa 1 cm dik. Bestrooi met de boerenjongens (houd er een paar achter). Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak goudbruin en gaar.
Snijd de Kaiserschmarrn in reepjes en bestrooi royaal met poedersuiker. Serveer met roodfruitcompote en de achtergehouden boerenjongens.
Tip
Bak de Schmarrn rustig aan, zodat hij goed kan garen.
Opmerking
'Dit gerecht betekent vrij vertaald 'Verdriet van de Keizer'. Het zijn delicate pannenkoekjes, gevuld met rozijnen. Soms worden de rozijnen geweld in bruine rum. Ik gebruik hier boerenjongens. En natuurlijk wordt de Schmarrn royaal bestoven met poedersuiker.' - Danny Jansen
Kookboek
Het recept 'Kaiserschmarrn' is afkomstig uit het kookboek...
Masterclass Desserts
Danny Jansen
'Masterclass Desserts': van klassieke desserts als tiramisu en crème brûlée tot recepten met een twist van auteur Danny Jansen. En natuurlijk desserts met chocolade, als hemelse modder, en met fruit, zoals vanillehangop en pêche melba... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld