Wortelpancakes

  • 6 pancakes
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Ontbijt
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1¼ theelepel gemalen kardemom
  • 3 eetlepels suiker
  • 160 g winterpeen, geraspt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 150 ml plantaardige melk
  • geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
  • 50 g plantaardige boter, gesmolten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, ¼ theelepel zout, de kardemom en suiker in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, toe en meng tot een dik beslag.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met 1 eetlepel zonnebloemolie en giet 2 eetlepels beslag in de pan. Doe een deksel op de pan en bak de pancake tot de onderkant goudbruin is. Draai de pancake om en bak ook de andere kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

Serveer de wortelpancakes met ahornsiroop, fruit naar keuze en een muntblaadje.

Kookboek

Het recept 'Wortelpancakes' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan rainbow food

Jason Tjon Affo

Na het succes van 'Vegan soul food' én 'Vegan party food' is Jason Tjon Affo terug met 'Vegan rainbow food'. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door verschillende ingrediënten te... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!