Aardappelsalade met courgette en vegetarische burgers
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1½ kg stevige aardappelen, bijv. opperdoezen ronde
- 3 courgettes
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 bos peterselie, fijngehakt
- 2 pakjes (4 stuks) Alpro soya burgers
- kappertjes (naar smaak)
- voor de dressing
- 1 eetlepel grove mosterd
- 30 ml balsamicoazijn
- 90 ml extra virgine olijfolie
Bereiden
Maak de schil van de aardappels schoon en kook ze in zijn geheel in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en leg ze op een ovenschaal om af te koelen.
Snijd intussen de courgettes in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove schuine stukjes. Bak de courgettes op hoog vuur met olijfolie tot ze goudbruin worden. Draai het vuur laag en voeg op het laatste moment de knoflook toe. Laat de knoflook niet te bruin later worden, anders word het bitter. Breng de courgettes op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
Snij de lauwwarme aardappelen in grove stukjes en meng ze met de uien, peterselie en dressing. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Bak de Alpro Soya Burgers 4 minuten in de pan met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
Serveer de burgers met de aardappelsalade en de courgette.
Bron
Het recept 'Aardappelsalade met courgette en vegetarische burgers' wordt je aangeboden door Alpro soya