Caesar salade met Alpro soya Reepjes

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • olijfolie
  • 1 pak Alpro soya Reepjes
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 1 krop Romeinse sla
  • 100 g Parmezaanse kaas aan een stuk (optioneel)
  • voor de dressing
  • ¼ blok Alpro soya Tofu basis
  • 1 theelepel Dijon Mosterd
  • geraspte schil en sap van ½ citroen
  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Snijd het brood in grove stukken en besprenkel deze met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 10 minuten op 200 °C.

Bak de Alpro soya Reepjes in de koekenpan in een scheut Bakken & Braden.

Was en droog de Romeinse sla. Snijd met een dunschiller dunne plakjes Parmezaanse kaas.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker. Meng ze met een staafmixer tot een gladde saus.

Meng de sla, de croutons en Reepjes samen met 3 eetlepels dressing en garneer de salade met de Parmezaanse kaas.

Extra benodigd

Staafmixer

Bron

Het recept 'Caesar salade met Alpro soya Reepjes' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Reacties op dit recept

  • TessaSorry, maar ik vond het niet zo lekker. De dressing op basis van tofu is veel te zwaar, waardoor de salade ontzettend machtig wordt. Ik heb er nog een gepocheerd eitje op gedaan.

    reageren