Caesar salade met Alpro soya Reepjes
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 8 sneetjes volkorenbrood
- olijfolie
- 1 pak Alpro soya Reepjes
- Alpro soya Bakken & Braden
- 1 krop Romeinse sla
- 100 g Parmezaanse kaas aan een stuk (optioneel)
- voor de dressing
- ¼ blok Alpro soya Tofu basis
- 1 theelepel Dijon Mosterd
- geraspte schil en sap van ½ citroen
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Snijd het brood in grove stukken en besprenkel deze met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 10 minuten op 200 °C.
Bak de Alpro soya Reepjes in de koekenpan in een scheut Bakken & Braden.
Was en droog de Romeinse sla. Snijd met een dunschiller dunne plakjes Parmezaanse kaas.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker. Meng ze met een staafmixer tot een gladde saus.
Meng de sla, de croutons en Reepjes samen met 3 eetlepels dressing en garneer de salade met de Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Caesar salade met Alpro soya Reepjes' wordt je aangeboden door Alpro soya
Reacties op dit recept
- Tessa Sorry, maar ik vond het niet zo lekker. De dressing op basis van tofu is veel te zwaar, waardoor de salade ontzettend machtig wordt. Ik heb er nog een gepocheerd eitje op gedaan.