Groenteburgers met koolsla en aardappelen uit de oven
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1¼ kg stevige aardappelen, bijvoorbeeld Nicola of Roseval
- 3 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- ½ witte kool
- 2 winterwortels, fijngeraspt
- ½ ui, fijngesnipperd
- 3 eetlepels mayonaise of 'Tofunaise' (zie onderaan het recept)
- 4 Alpro soya Burgers (2 pakjes)
- olijfolie
- 4 zachte witte broodjes
- 1 krop sla, bijvoorbeeld little gem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de aardappelen in de lengte in partjes leg ze in een ovenschaal. Snijd de rozemarijn en knoflook grof en strooi dit over de aardappelen, besprenkel ze daarna met olijfolie en wat zout en peper. Rooster de aardappelen ca. 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.
Bereid vervolgens de koolsla: snijd het hart uit de witte kool, en snijd de overige kool heel fijn. Meng de kool, winterwortel en ui samen in een kom en meng er zout, peper en 3 eetlepels mayonaise of tofunaise doorheen.
Bak de Alpro soya Burgers ca. 4 minuten om en om bruin in de pan met een beetje olie.
Serveer de burgers in de broodjes met de sla en de koolsla, samen met de aardappelen uit de oven.
Tofunaise
Doe ¼ blok Alpro soya Tofu basis, 1 theelepel Dijon mosterd, sap van ½ citroen, 100 ml zonnebloemolie en 1 teentje knoflook in een maatbeker en begin met de staafmixer van onderaf te mixen. Beweeg de staafmixer langzaam van de bodem naar boven tot het een gladde massa is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
Bron
Het recept 'Groenteburgers met koolsla en aardappelen uit de oven' wordt je aangeboden door Alpro soya