Loempia's met zoete chilisaus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 bosuitjes, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ verse chilipeper, fijngehakt
- 1 cm verse gember, fijngehakt
- (plantaardige) olie
- 1 pakje Alpro soya Fijngehakt
- 1 spitskool of Chinese kool, in fijne reepjes
- 250 g taugé
- 30 g hazelnoten, grof gehakt
- verse koriander (naar smaak)
- 1 pakje loempiadeeg (diepvries)
- maïzena
- olie om te frituren
- zoete chilisaus
Bereiden
Fruit de uitjes, knoflook, chilipeper en gember 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
Voeg als laatste de taugé, hazelnoten en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Vul het loempiadeeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
Frituur (in de wok) de loempia's op 180 °C goudbruin en serveer ze met zoete chilisaus.
Bron
Het recept 'Loempia's met zoete chilisaus' wordt je aangeboden door Alpro soya