Pizza met broccoli en blauwe kaas
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- Alpro soya Bakken & Braden
- 1 blik tomaten
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 broccoli, in roosjes
- 2 pakken Alpro soya Reepjes
- 150 g blauwe kaas, verkruimeld
- voor het deeg
- 550 g harde bloem
- 20 ml olijfolie
- 1 zakje gist
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor het pizzadeeg met 300 ml water en 1 theelepel zout. Kneed dit 5 minuten heel goed door elkaar. Laat het deeg 1½ uur rijzen. Je kunt uiteraard ook kant- en klare bodems gebruiken.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Fruit de ui en de knoflook in een pan met Alpro soya Bakken & Braden totdat ze glazig zijn. Voeg de tomaten en oregano toe en laat dit 20 minuten sudderen op een lage temperatuur.
Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water.
Verdeel het deeg in 4 delen en rol het uit. Bestrijk de bodem met een beetje van de tomatensaus. Leg hier vervolgens de Alpro soya Reepjes, broccoli en blauwe kaas overheen.
Bak de pizza's 8 minuten in de oven.
Het recept 'Pizza met broccoli en blauwe kaas' wordt je aangeboden door Alpro soya