Romige citroen risotto met doperwtjes
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 200 g risottorijst
- 1 glas witte wijn
- 2 pakken Alpro soya Reepjes licht gekruid
- geraspte schil en sap van ½ citroen
- 2 takjes tijm
- 300 g doperwten (bij voorkeur uit de diepvries)
Bereiden
Breng 600 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
Bak de ui en 2 teentjes knoflook 5 minuten in een ruime pan.
Voeg hier de rijst aan toe en schep deze om tot de korrels glanzen. Blus de rijst af met de wijn.
Zet het vuur iets hoger en voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe, tot alle bouillon is opgenomen.
Bak ondertussen de Alpro soya Reepjes licht gekruid met 1 teentje knoflook, citroenrasp en de tijm.
Voeg wanneer de risotto beetgaar is de Reepjes en de doperwten toe.
Laat het geheel 2 minuten doorkoken en breng op smaak met zout, peper en citroensap naar smaak.
Het recept 'Romige citroen risotto met doperwtjes' wordt je aangeboden door Alpro soya